Jong QuiteQuiet – De LAFV fotografeert het singer-songwriter festival

Wendy door Bert van der Ven
Wendy door Bert van der Ven

Afgelopen zaterdag 7 maart is in BplusC aan de Nieuwstraat (Openbare Bibliotheek) een fototentoonstelling over Jong QuiteQuiet geopend. Een groep LAFV-fotografen heeft de jonge talenten Sarah, Damiaan, Suze, Wendy en Diederik een half jaar lang gevolgd rond hun optredens.

Jong QuiteQuiet is een singer-songwriter festival met edities in meerdere steden. De Leidse editie is georganiseerd door BplusC, dat hiervoor de Theaterzaal in het Volkshuis beschikbaar stelde. Het festival bestaat uit verschillende rondes, waarbij de deelnemers telkens een opdracht meekrijgen. De resultaten worden beoordeeld en van feedback voorzien door een deskundige jury.

De LAFV is de afgelopen jaren uitgegroeid tot huisfotograaf van BplusC en werd ook nu gevraagd om het festival vast te leggen. Een groep van 10 muziek-, documentaire en portretfotografen maakte foto’s van het inzingen, de optredens zelf en heeft met een mobiele studio zelfs echte portretfoto’s van de singer-songwriters gemaakt. Op deze manier is een prachtige reportage ontstaan, waarvan een selectie op de tentoonstelling te zien is.

De finale van het festival is op 19 maart. Deelnemer Damiaan liet met een kort optreden tijdens de opening al een indrukwekkend staaltje van zijn kunnen zien. Mocht hij winnen, dan prijkt er straks een extra foto van hem aan de wand in BplusC: Er is nog een plekje vrijgehouden.

Op de tentoonstelling zijn foto’s te zien van de volgende fotografen:
Bram van den Berg, Han de Bruin, Simon Duindam, Nico Groen, Jannie de Groot, John van Schie, Marcel Schikhof, Ton van der Valk, Bert van de Ven en Rolf Zoutendijk.

Tentoonstelling Jong Quite Quiet
7 maart t/m 5 mei 2015
BplusC Nieuwstraat (Openbare Bibliotheek), Nieuwstraat 4, Leiden
De tentoonstelling hangt aan de muren rond de binnentuin.
Openingstijden.