Photowalk door de binnenstad van Leiden

Wanneer 20 augustus 2022 13.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
Waar Vertrek- en eindpunt: Café Leidse Lente, Haagweg 4, Leiden
Aanmelden De aanmelding is gesloten. U kunt zich niet meer aanmelden.
Meer informatie Mail naar jubileum@lafv.nl

Op 19 augustus is het de Internationale Dag van de Fotografie. Daarom organiseert de 100-jarige LAFV in samenwerking met ProKwadraat op zaterdag 20 augustus vanaf 13 uur een photowalk door de Leidse binnenstad. Onder leiding van ervaren fotografen van de LAFV kun je op pad om de kneepjes van het fotograferen in de stad beter te leren. In groepjes van maximaal 10 personen leiden we je langs verrassende foto-objecten. De foto’s worden direct na afloop besproken. Een deskundige jury kiest daaruit de beste drie die met een prijs worden beloond. Bovendien krijgt iedereen een leuk aandenken aan deze fotowandeling. Deze bijzondere tocht kost slechts € 5. Daarbij kun je ook het unieke jubileumboek reserveren, dat in het najaar uitkomt; meer informatie daarover vind je hier.

Voor wie?

Een photowalk is een wandeling met je smartphone of camera waarbij je de omgeving fotografeert onder begeleiding van een ervaren fotograaf. Deze photowalk door Leiden is een leuke manier om fotografisch aan de slag te gaan. Tijdens deze wandeling leer je ‘beter’ te kijken wat interessant is, en tevens kun je optimaal oefenen met foto’s maken onderweg. Het maakt niet uit of je een beginnend fotograaf bent en voornamelijk met je smartphone plaatjes schiet of dat je een gevorderde fotograaf bent en op pad gaat met een serieuzere camera.

Wat gaan we doen?

We nodigen je uit om ieder fotografisch interessant onderwerp tijdens de route te fotograferen. Dat kan zijn de natuur in de stad, straatfotografie, of de veelzijdige architectuur die de binnenstad van Leiden rijk is. In de route zijn bovendien vier locaties opgenomen, waar je een bijzondere foto kunt maken (zie ook de plattegrond):

1. Het Gerecht. Met kleding en attributen kun je een ludiek portret maken van een actrice of je kunt zelf als een personage acteren in een straattheater.

2. De Burcht. Hier speelt de Slechte Band, die je fotografisch kunt vastleggen, al dan niet met het publiek en de omgeving.

3. Het Kiekpad. Hier staat het monument ter herinnering aan de Leidse fotograaf Israël David Kiek (1811-1899), de uitvinder van het ‘kiekje’. Een mooie locatie voor een groepsfoto, zoals Kiek dat deed in de 19de eeuw.

4. De Rembrandtplaats. Rembrandt van Rijn staat bekend als de meester van het licht. Je kunt hier geheel in de stijl van Rembrandt een waar fotografisch schilderij maken.

Programma

13.00 uurVerzamelen bij Café Leidse Lente, Haagweg 4, Leiden
13.15 uurStart photowalk
15.15 uur Einde photowalk bij Café Leidse Lente en inleveren foto’s
15.30-16.30 uurDe jury beoordeelt de foto’s. Ondertussen kun je genieten van een drankje en een hapje
16.30 uurPrijsuitreiking en presentatie beste foto’s
17.00 uurAfscheid met een leuk aandenken

Plattegrond route met bijzondere locaties