Portret

De werkgroep portretfotografie werkt in een studio-omgeving en/of op locatie. Voor de binnenshoots kunnen we een aantal avonden gebruikmaken van ons clubgebouw in de Berlagestraat, waar we ruimte hebben om 5 verschillende studiosets op te bouwen. Daarnaast is er ieder jaar een aantal buitenshoots, waarvoor we gezamenlijk geschikte en interessante locaties bedenken.

We streven er naar om telkens na 2 à 3 fotoshoots een bespreking van de resultaten te organiseren. Met de aldaar verkregen opbouwende kritieken kun je jezelf verder ontwikkelen. Ook maken we dan gezamenlijk plannen voor nieuwe thema’s en kiezen locaties voor onze shoots.
Verder geven we elk jaar op een clubavond een fotopresentatie van ons beste werk aan de andere leden van de LAFV.

De LAFV heeft een klein assortiment aan apparatuur waaronder 1 studio flits-set, achtergronden, lichtmeter en 1 mobiele flitser.  Er zijn momenteel binnen de groep ook fotografen die zelf kunnen beschikken over een complete studio-set of zelfs een eigen studioruimte hebben, die zij incidenteel aan andere leden beschikbaar stellen.

Je kunt binnen de groep individueel werken maar bijvoorbeeld ook in duo’s of in groepsverband. De opzet is dat de leden dit zelf initiëren. Dit geldt ook voor het onderwerp of thema. Ook de modellen worden door de fotografen zelf geregeld en zij maken daar zelf afspraken mee.

Wel of geen ervaring met portret- of studiofotografie is niet van belang. Iedereen kan instappen. We geven weliswaar geen les of cursus maar de groepsleden willen je graag op elk gebied op weg helpen. Het is wel van belang dat je hierbij zelf initiatief neemt en aangeeft waar je bij geholpen wilt worden. 

© Rob Oudshoorn
© Kevin Kempf
© Henk Aschman
© Henk Aschman
© Kevin Kempf