Portret

De Werkgroep Portretfotografie is door de jaren heen altijd een van de kleinere werkgroepen maar wel ontzettend gezellig.
Eenmaal per maand komen we dan bij elkaar om onze hobby te beoefenen het zij binnen of buiten. We fotograferen in zalen van Stichting Radius in de Kopermolen te Leiden en buiten (bv. autodemontage bedrijf, duinen ,strand, molen, kasteel, enz.).

Binnen werken we met studioflitsers van de LAFV. Daarnaast zijn sommige leden van de werkgroep in het bezit van een studioset met achtergrond zodat we vaak met 3 à 4 studio sets kunnen werken. We fotograferen meestal met 2 fotografen op één set en helpen en leren van elkaar.

De leden van de werkgroep nemen zelf hun model mee. Dit model ontvangt zo snel mogelijk na de shoot zijn of haar foto’s op een cd gebrand met 2 vergrotingen in zwart/wit of kleur. Vaak werken we met een opdracht – wat uiteraard niet verplicht is, je kan zelf ook met belichting experimenteren enz. Na 2 sessies bekijken en bespreken we elkaars werk hetgeen zeer leerzaam is.