De Breestraat in haar volle breedte

De Werkgroep Documentaire Fotografie van de LAFV heeft de afgelopen tijd op verzoek van de projectgroep Breestraat 2022 allerlei aspecten van de Leidse Breestraat vastgelegd. Breestraat 2022 is onderdeel van Stadslab Leiden en streeft er onder meer naar om van de Breestraat de meest verrassende en inspirerende straat van Nederland te maken. Zij stelt daarbij de voetganger en de verblijfsfunctie centraal. De fotografen hebben in aansluiting hierop de huidige, vaak chaotische situatie in de Breestraat vastgelegd, en laten tevens zien hoe de straat eruit ziet als zij afgesloten is voor verkeer tijdens een evenement.

Van 2 juli tot 6 augustus is deze serie foto’s te zien langs de wand van de trap naar de laatste verdieping bij V&D (Entree restaurant La Place), de vaste expositiewand van de LAFV.

Naast de fotoserie die in de V&D wordt geëxposeerd, zijn ook allerlei geveldetails gefotografeerd. Deze worden op de website van Breestraat 2022 gebruikt als ‘raadplaatjes’. Raad zelf op welk pand zich deze details bevinden!

De fotografen van de hele serie zijn: Henk Aschman, Eelke de Boer, Hans Gillis (niet in de expositie) Jannie de Groot, Pierre Luiten en Bert van de Ven.

© Bert van der Veer
© Bert van de Ven