3 leden exposeren in Vooraf en Toe

Van 3 juli tot 27 augustus exposeren Jowan Zonneveld, Bojana Jokanovic en Roberto Donadio ieder met een eigen serie bij restaurant Vooraf en Toe (Botermarkt 9).

Jowan Zonneveld:
Stadsgezichten in Leiden
De laatste jaren zijn er veel authentieke lantaarnpalen geplaatst in het centrum van Leiden. Dit heeft mij op het idee gebracht om een serie te maken over die lantaarnpalen, ieder in zijn unieke omgeving. Daarbij heb ik ervoor gekozen om de palen scherp te maken, en de omgeving vervaagd. Desondanks is het onscherpe een belangrijk deel van het onderwerp.

Bojana Jokanovic: Industrieel erfgoed
In de periode 2017-2018 zijn we met een kleine groep fotografen naar verschillende oude industrielocaties gereisd. Eens het hart van de industrie en de bron van het leven, staan de fabriekshallen er tegenwoordig verlaten bij. Als getuigen van die harde tijden weerspiegelen ze de krachtige, maar toch gevoelige ziel van de toegewijde staalarbeiders. Mijn foto’s zijn een ode aan de machtige bouwwerken en de dappere arbeiders van toen.

Roberto Donadio:
Industriële landschappen
Het industriële hart van Europa, ooit gekenmerkt door kolen en staal, heeft zich tegenwoordig als levendige culturele regio herontdekt. De industriële monumenten, musea en parken trekken bezoekers uit de hele wereld. Deze fotoserie is tot stand gekomen tijdens mijn bezoek aan een van deze locaties. Daar ben ik gefascineerd geraakt door de sfeer die er nog hangt van het harde leven en werk, en in gesprek gekomen met de mensen die daar vroeger werkten. Met mijn foto’s wil ik deze ervaringen in beeld brengen.