Leidse Jazz in zwart-wit

Het fotograferen van de Leidse jazz-evenementen is voor de LAFV een van de hoogtepunten van het jaar. Om alvast weer in de stemming te komen, exposeert de club de komende maanden in de Bibliotheek Nieuwstraat met een serie prachtige zwart-wit prints, die je het gevoel geven midden in de concerten te staan.
De expositie wordt op zaterdag 3 november om 15:00 uur feestelijk geopend door Colin van Gestel-Messiaen, voorzitter van de Leidse Blues- en Jazzweek en eigenaar van jazzcafé De Twee Spieghels.

Montis, Goudsmit & Directie bij Funked-Up in Scheltema. © Marcel Schikhof

In totaal 12 LAFV-ers hebben de 4 evenementen gefotografeerd, met als belangrijkste natuurlijk de Leidse Blues- en Jazzweek in januari. Op een groot aantal locaties traden bekende en minder bekende Jazz muzikanten op. Soms in intieme Leidse Cafés zoals de Twee Spieghels, maar ook op de grotere Leidse Podia.

Vervolgens is de Leiden Jazz Award op de foto vastgelegd. In deze jaarlijkse competitie strijdt jong talent van verschillende conservatoria om een felbegeerde prijs. Na een aantal voorrondes betraden de 4 sterkste kandidaten het podium van de Theaterzaal van het Volkshuis en gaven daar voor een deskundige jury alles wat zij op muzikaal gebied konden bieden. Kortom voortreffelijke optredens.

Medio maart waren de geweldige optredens van Jazz in de Kamer aan de beurt, waarbij bekende jazzmuzikanten intieme concerten gaven in prachtige Leidse huiskamers. Klap op de vuurpijl tenslotte was Funked Up. Diverse jazzbands wisten hierbij een groots spektakel neer te zetten in het Leidse cultuurcentrum Scheltema.

De 24 voor de expositie geselecteerde foto’s weten op een mooie manier de sfeer en emotie vast te leggen. De LAFV heeft gekozen voor een hoge kwaliteit zwart-wit prints en een bijzondere manier van presenteren, waarbij de foto’s in al hun eenvoud en schoonheid kunnen stralen.

Fotografen:
Bert van de Ven, Bram van den Berg, Cor de Feber, Hannelore Maier, Henk Aschman, Joost Wensveen, Jos Wolthaus, Marcel Schikhof, Simon Duindam, Wim van der Graaf, Wouter Buysse, Yu Hua Yeh.

Leidse  Jazz in zwart-wit
3 november – eind december 2018
BplusC locatie Nieuwstraat / Openbare Bibliotheek (omloop).