Het regent in Leiden

© Bojana Jokanovic

De LAFV exposeert de komende tijd in het Stadhuis met een serie sfeervolle foto’s van Leiden in de regen. Voor wie het zien wil, heeft de regen namelijk wel degelijk haar charme:  Wolkbreuken die een mysterieus licht over de straten verspreiden, regendruppels op de ramen en mensen die in alle haast een schuilplaats zoeken of in gevecht zijn met een paraplu.
Een expositie om even bij te schuilen op een van de regendagen die onvermijdelijk gaan komen! Te zien tot 10 december.

Regen biedt veel mogelijkheden om het leven in de stad op een andere manier te fotograferen. Een groep fotografen van de LAFV ging naar buiten om de bijzondere sfeer vast te leggen en creatieve oplossingen voor fotograferen in de regen te bedenken.

De sfeer bij regen is heel geschikt als zwart-wit onderwerp. Daarom zijn foto’s van deze serie  in zwart-wit bewerktWe hopen dat deze fotoserie inspireert om ook van de regenachtige dagen in de stad te genieten.

Fotografen:
Jannie de Groot, Willem van der Kleij, Marcel Schikhof, Henk-Jan Hoogenberk, Yu Hua Yeh, Wim van der Graaf, Hannelore Maier
, Bojana Jokanovic.

Het regent in Leiden
15 oktober – 10 december
Stadhuis Leiden (Foyer Burgerzaken)