Opening van LAFV-clubtentoonstelling ‘Het Groen in de Stad’

Het was gezellig druk op de zaterdagmorgen in de Bibliotheek Stevenshof. Na een welkomstdrankje heette voorzitter Marcel Schikhof de wethouder Martine Leewis, de directeur van BplusC Willem van Moort en zo’n 40 belangstellenden van harte welkom.

Na een mooie openingstoespraak van de wethouder – met liefde voor de stad en voor fotografie was het tijd voor de prijsuitreiking. De prijs ‘Artistiek’ ging naar Bojana Jokanovic voor haar sfeervolle en bijzondere afbeelding van de Kijfgracht. Dhr. Willem van Moort reikte deze prijs uit en bedankte de LAFV voor de goede samenwerking.

 

De prijs ‘Fotografisch’ werd door het selectiegroepje bestaande uit Cor de Feber (Werkgroep Natuur & Landschap), Tjark van de Heuvel (Werkgroep Stedelijke Verkenning) en Hannelore Maier (voorzitter) gekozen. De keuze viel op een foto van het ‘Kasteeltje’ aan de Jan van Goyenkade – een mooi standpunt, prachtige kleuren, veel groen: een bijzonder beeld in de stad. De fotograaf: Fred Bruin. ‘Last but not least’ had ook de wethouder uit 5 gestuurde gevarieerde beelden de foto gekozen die voor haar het mooist het thema ‘Het groen in de Stad’ verbeeldde. Zij koos een kleurrijke foto van de mooie Kijfgracht met veel groen. De prijswinnaar: Henk Aschman. De prijzen (cadeaubonnen) waren beschikbaar gesteld door Deviré, Terpentijn en Profotonet.

Wethouder Martine Leewis en directeur Willem van Moort kregen als dank voor hun bijdrage een fotoboek mee van de LAFV.

Verslag door Jannie de Groot
Fotoreportage door Bert van de Ven