De straat op!

(c) Henk Aschman
© Henk Aschman

Loop de straat op en kijk om je heen naar de mensen. Mooie, lelijke, gekke, lieve, ingetogen, bijzondere of gewone mensen. Mensen die op straat wandelen, eten, werken, spelen, slapen of … fotograferen. Er is zoveel te zien!

Met deze opdracht gingen twaalf fotografen van de Werkgroep Documentaire Fotografie op pad. Het resultaat is nu te zien in een expositie bij Café Van Engelen. De foto’s zijn zwart/wit, net als die van de oude leermeesters in dit genre, zoals Henri Cartier-Bresson en Garry Winogrand. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen invalshoek gekozen. De een kruipt met een groothoeklens bijna op de persoon, een ander bewaart liever afstand om zo een bijzonder moment te vangen, en weer een ander gaat het om de speciale compositie of de sfeer.

Fotografen van deze serie:
Henk Aschman, Femmy de Bart, Eelke de Boer, Jannie de Groot, Henk-Jan Hoogenberk, Hannelore Maier, Bojana Jokanovic, Marcel Schikhof, Pauline Seijffert, Piet van der Star, Ben Tangena, Yuh Hua Yeh.

(c) Marcel Schikhof
© Marcel Schikhof

De straat op! Straatfotografie in Leiden
19 juli t/m 30 augustus 2017
Café van Engelen (souterrain).
Nieuwe Rijn 1, Leiden