Joost Wensveen exposeert in Parijs!

Van 27 dec 2014 t/m 31 jan 2015 exposeert LAFV-er Joost Wensveen in Parijs bij Gallery of Sports Art Jean Denis Walter. Het gaat om zijn foto Crowded at Sea, bij sommigen wellicht nog bekend als titelbeeld van de LAFV-jubileumtentoonstelling Door Leidse Ogen uit 2012. In Regards sur le Sport exposeert Joost samen met een aantal andere fotografen. De officiële opening vond plaats op 8 januari.

Joost stuitte enige tijd geleden bij een eerder bezoek aan Parijs per toeval op de galerie, toen hij voorafgaand aan een etentje bij het naastgelegen restaurant wat tijd over had. Jean Denis Walter vertelt over deze ontmoeting in zijn toelichting bij de foto van JoostDe oorsprong van de galerie ligt bij de fotojournalistiek. Het komt dan ook niet vaak voor dat ik word getroffen door een fotomontage, en al helemaal niet om deze te exposeren en verkopen. Maar dit was meteen raak. Joost kwam toevallig langs de galerie, we raakten in gesprek en struinden op zijn site … Et voilà! 

Joost wordt met deze foto 3 jaar lang vertegenwoordigd door de galerie. De foto is te koop in 3 formaten. Een overzicht van zijn hele oeuvre is te zien op zijn eigen website (http://www.joostwensveenphotography.nl/). Wie weet is deze expositie de springplank naar meer.