Luchtkwaliteit in beeld

Vanuit het Citizen Science Lab van de Universiteit Leiden worden initiatieven ondersteund en georganiseerd waarbij iedereen aan de slag kan gaan met wetenschappelijke data en onderzoek. Vorig jaar was het Citizen Science Lab nauw betrokken bij de organisatie van Leiden European City of Science. Deze samenwerking wordt voortgezet met een nieuw project: ‘Luchtkwaliteit in Beeld’

Weet jij hoe vervuild de lucht in jouw wijk is? 

In samenwerking met de Universiteit van Birmingham organiseren het Citizen Science Lab van 30 juni t/m 2 juli een serie gratis workshops waarbij fotografie wordt gebruikt om luchtkwaliteit in beeld te brengen. Het weekend moet een leerzame mengelmoes worden van achtergrondinformatie over luchtvervuiling, workshops over het meten (en fotograferen) van luchtvervuiling en natuurlijk zelf op pad gaan om luchtvervuiling in beeld te brengen. Uiteindelijk worden de resultaten tentoongesteld tijdens de Nacht van Ontdekkingen. 

Meer informatie vindt je hier.

Website van de kunstenaar Robin Price:
stuffwhatidid.com/air-of-the-anthropocene

Een artikel van de guardian:
www.theguardian.com/cities/gallery/2019/apr/09/written-in-the-wind-visualising-air-pollution-levels-in-pictures

De aanmeldpagina:
www.eventbrite.nl/e/tickets-luchtkwaliteit-in-beeld-635258313717