Sportfotografie

Fotograferen is een sport, maar sport fotograferen al helemaal! De LAFV heeft haar mooiste sportfoto’s verzameld en exposeert deze van 3 september tot 31 oktober in de Stadsgehoorzaal (Aalmarktfoyer).

© Kevin Kempf

Er zijn foto’s te zien van atletiekonderdelen, hockey, wielersport en marathon, maar ook van minder bekende sporten als rugby, triatlon en kyudo (Japans boogschieten).

Voor iedere foto moet de fotograaf bedenken hoe de actie op een mooie manier in beeld kan worden gebracht. Het onderwerp is immers volop in beweging. Daar zijn creatieve technieken en veel oefening voor nodig. Ook het standpunt is belangrijk. Soms is er een flinke afstand, een andere keer komen de sporters rakelings langszij.

Een mooie serie die ons eraan herinnert om na de zomer weer in beweging te komen.

Fotografen:
Bert van de Ven, Henk Aschman, Kevin Kempf, Kuno Jansen en Marcel Schikhof.

Sportfotografie
3 sept – 31 okt 2019
Stadsgehoorzaal (Aalmarktfoyer)