Leidse Winterfoto door Jannie de Groot

© Jannie de Groot
© Jannie de Groot

Deze foto van Jannie de Groot hangt in december door de hele stad! Als nieuwjaarsgroet van de Gemeente Leiden zal hij prijken op de Mupi’s, de bekende verlichte reclamezuilen.

Jannie is de winnaar van de jaarlijkse winterfotowedstrijd van de Gemeente Leiden. Deze wedstrijd staat open voor iedereen, amateurs en professionals, en de foto’s moeten een winters beeld van Leiden laten zien. Een jury onder leiding van de Leidse fotograaf Dirk Ketting beoordeelde de foto’s. De winnaar werd maandag 12 november op het Stadhuis bekend gemaakt. Om de spanning erin te houden werden hiervoor alle deelnemers uitgenodigd. Daar waren nog enkele andere LAFV-ers bij.

Jannie, die overigens bij de fotowedstrijd Leven in Leiden (2011) ook al de 1e prijs won, maakte de foto in februari 2012 vanaf het ijs op het Galgewater. Geprezen werden o.a. de mooie lijnen en de symmetrie van het beeld.

De foto verschijnt overigens niet alleen op de reclamezuilen, maar siert ook de uitnodiging voor de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie. Bovendien krijgt Jannie een geldbedrag en een zilveren penning van de Gemeente Leiden. Gefeliciteerd Jannie!