Fotowedstrijd: Vang het geluk!

Wat staat bij jou voor geluk? Vang het in een foto!
De LAFV organiseert deze zomer een fotowedstrijd met als thema ‘Geluk’.

Vrij zijn in de natuur, liefde, een hobby waar je blij van wordt, bellen blazen, klavertjes vier, maar ook ‘scherven brengen geluk’. Leg je eigen geluksgevoel vast en stuur je foto (maximaal 3) voor 24 augustus 2014 in aan leidseafv@gmail.com. Zie de spelregels hieronder. De winnaar ontvangt een afdruk van zijn of haar foto op groot formaat.

© John van Schie
© John van Schie

De foto’s worden beoordeeld door een drietal professionele fotografen uit de Leidse regio (Annemarie Spilker, Hilde Goossens en Frits Falkenhagen) en zullen van 14 september – 10 oktober worden geëxposeerd in de portierswoning van het voormalig Natuurhistorisch Museum (Raamsteeg 2a). Voor de opening van deze tentoonstelling hebben we bovendien Koen Hauser, Leids beeldend kunstenaar en Fotograaf des Vaderlands 2014, weten te strikken! Bij deze gelegenheid worden ook de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt.

De LAFV treedt normaal gesproken naar buiten met werk van eigen leden, en legt veel activiteiten in Leiden fotografisch vast. Met deze wedstrijd willen we juist het publiek uitnodigen om foto’s aan te leveren. Het thema is afgeleid van de landelijke Fotoweek van 12-21 september, waaraan de LAFV officieel deelneemt. Daarnaast sluit het mooi aan bij de Leidse Geluksroute, die 20-21 september zal plaatsvinden. Gedurende de Fotoweek zullen we ook andere activiteiten, zoals workshops en een fotomarathon organiseren. Houd de komende tijd deze website en onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie!

 
Spelregels:

(Ook beschikbaar in pdf):

 1. Het thema van de fotowedstrijd is: ‘Geluk’.
 2. Foto’s voor deelname dienen uiterlijk op 24 augustus 2014 te zijn ingezonden. Dit kan door toezending via email naar leidseafv@gmail.com. Deelnemers ontvangen een ontvangstbevestiging.
 3. Per deelnemer mogen maximaal 3 foto’s worden ingezonden.
 4. Professionele fotografen, juryleden en de organisatie zijn uitgesloten van deelname.
 5. De foto’s moeten worden ingezonden als jpg of gif, waarbij de kortste zijde minimaal 2000 pixels bedraagt. Foto’s die niet aan deze vereisten voldoen, worden automatisch uitgesloten van deelname. De wedstrijdorganisatie is niet verantwoordelijk voor kwaliteitsverlies bij of na inzending.
 6. De inzendingen moeten zijn voorzien van naam, emailadres en telefoonnummer van de fotograaf.
 7. De deelnemers dragen de volle verantwoordelijkheid voor hun ingeleverde werken, zowel op het vlak van het recht op privacy als op het vlak van auteursrechten. Als blijkt dat er gefraudeerd wordt, zal de betreffende foto zonder opgaaf van reden uit de fotowedstrijd gehaald worden.
 8. De auteursrechten van de foto blijven uitsluitend bij de fotograaf. De fotograaf verleent de wedstrijdorganisatie toestemming voor afdrukken en tentoonstellen van de foto in een openbare expositie, voor publicatie van de foto op de website en Facebookpagina van de LAFV, alsmede voor het gebruik van de ingezonden foto voor publicatie in andere media ter promotie van de wedstrijd en/of wedstrijdverslagen gedurende één jaar na de wedstrijduitslag. De LAFV zal bij publicatie telkens de naam van de fotograaf vermelden.
 9. De jury bestaat uit drie professionele fotografen. De jury beoordeelt de inzendingen op fotografische kwaliteit, originaliteit en inhoud. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 10. De winnaar van de fotowedstrijd wint een afdruk op groot formaat. De winnaar ontvangt daarover persoonlijk bericht.
 11. De uitslag wordt bekend gemaakt bij de opening van de expositie van de ingezonden foto’s op 14 september 2014 in het gebouw Raamsteeg 2a in Leiden.
 12. Tijdens de Fotoweek zal de jury de geselecteerde foto’s bespreken voor deelnemers en andere belangstellenden in het gebouw Raamsteeg 2a in Leiden; exacte datum en tijd worden nog bekend gemaakt.

Deelnemers verklaren zich bij inzending akkoord met bovenstaande bepalingen.