WG Documentair: Leidse Ambachtslieden

┬ę Jannie de Groot

De werkgroep Documentaire Fotografie heeft 22 ambachtslieden in hun werk gefotografeerd. Dat varieert van een meubelrestaurateur, een boekbinder en goud- en zilversmid tot meer bijzondere ambachten als vioolbouwer en orgelboekdrukker. Ook komen enkele ambachtelijke winkels aan bod, zoals een ‘ouderwetse’ slagerij en kapperszaak.

De fotografen zijn met de ambachtslieden in contact gekomen door bemiddeling van de STAL, die het ambachtelijke werk en de vaak historische werkplaatsen voor de stad wil behouden. Met deze tentoonstelling wil STAL daar meer belangstelling voor wekken en ambachtslieden die nog niet meedoen, stimuleren zich bij STAL aan te sluiten. Voor de LAFV is het een mooie gelegenheid om een grote Leidse documentaire op te zetten.

Deze tentoonstelling is op toernee.