‘Het weten waard’ expositie en boek

Na de wekelijkse plaatsing van de foto’s van ons LAFV-project ‘Het Weten Waard’ in Het Leids Nieuwsblad is het gelukt in 2023 de 52  foto’s in Het Leidse Volkshuis te exposeren. Op 21 januari vond de officiële opening plaats in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk. Tegelijkertijd hiermee werd een boekje ‘HET WETEN WAARD’ gepresenteerd met de  52 foto’s en een kort stukje tekst van de ECS ( European City of Science) – Leiden2022. Een aantal clubleden waren actief bij deze bijeenkomst en anderen waren als gast gekomen. Alle geportretteerden en andere betrokkenen bij het project waren uitgenodigd; De pers-  Het Leids Nieuwsblad en Sleutelstad-  was ook aanwezig. Namens onze projectgroep leidde Paula van Ommen deze bijeenkomst. Meta Knol, de voorzitter van ECS bood de eerste exemplaren van het boekje aan Cor de Graaf- de als eerste geportretteerde en aan Jos van den Broek – die met zijn Wijscokar in 2022 bij veel onderwerpen zorgde voor verbinding tussen Wetenschap en Samenleving. Met een unieke ‘Kiek’-foto van de projectfotografen met het boek was de tentoonstelling officieel geopend en was er tegelijkertijd een start van de verspreiding van het boekje. Henk-Jan Hoogenberk maakte de bijbehorende foto’s . Voor alle betrokkenen bij het project is er een exemplaar van het boek beschikbaar.  Daarnaast krijgt het een plek in buurthuizen, wachtkamers, gezamenlijke huiskamers, bibliotheken en gezamenlijke leestafels in Leiden en omliggende plaatsen. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen het kunnen inzien. Clubleden helpen de komende tijd bij die verspreiding.

Foto: Henk-Jan Hoogenberk

Een fotoverslag van de opening van de expositie ‘Het weten waard’ in Het Leidse Volkshuis en de presentatie van het boek ‘Het weten waard’. De foto’s zijn gemaakt door Henk-Jan Hogenberk.