Opening foto-expositie “Een dag uit het leven van een 100-jarige”

In het kader van het 100-jarig bestaan van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) hebben een 11-tal  fotografen  afgelopen maanden totaal 14 stad-/streekgenoten van 100-jaar (en ouder) in hun leefomgeving bezocht en op hun eigen wijze gefotografeerd.

Van elk bezoek heeft de fotograaf vervolgens  een kleine serie van een 3-tal zwart-wit foto’s geselecteerd die geëxposeerd worden in de foyer van het Leidse gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Dit project kan gezien worden als een vervolg op een vergelijkbaar project dat de LAFV tien jaar geleden realiseerde in het kader van haar 90-jarig bestaan. Hierbij werden toen een 60-tal in Leiden geboren of wonende mensen geportretteerd en vervolgens geëxposeerd in het Poortgebouw van het LUMC. Evenals toen kwam het project tot stand in nauwe samenwerking met de Leyden Academy on Vitality and Ageing die op 11 november haar 14e dies viert. Tijdens een besloten dies bijeenkomst zal dan tevens deze foto-expositie “Een dag uit het leven van een 100-jarige” worden geopend door Fleur Spijker  wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid van de gemeente Leiden.

Vervolgens zal deze expositie in de periode van en met 12 november 2022 tot 31 januari 2023 op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur voor publiek gratis toegankelijk zijn.

Deelnemende LAFV fotografen zijn: Betty Nicolai, Carolina D’Andrea, Ellen Kruijt, Helene Roelofs, Henk Aschman, Henriette van der Linden, Joost Wensveen, Liesbeth Schmidt, Mevon de Jong, Peter Schipper, Rob Oudshoorn

Bekijk hier de foto’s van de opening van de expositie.