Symposium ‘Photography meets Science and the city’ een daverend success

Op 11 juni werd ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan en 2022 Leiden European city of Science het unieke symposium ‘Photography meets science and the city’ georganiseerd door de Leidsche Amateur Fotografen Vereniging samen met Universiteit van Leiden.

Vanuit het hele land trokken 11 juni, enthousiaste fotografen en enkele wetenschappers naar het Lipsius gebouw in Leiden. Ruim 200 bezoekers vulde het gebouw om de vele lezingen en workshops te volgen.

Er was van alles te zien en te horen op gebied van fotografie en wetenschap.

Het was een lange dag voor alle aanwezigen, maar van alle kanten bleek dat de mensen bijzonder verrast waren van de veelzijdigheid van het programma.

Een van de hoogtepunten was de uitreiking van een erepenning van de Fotobond door voorzitter Cora Sense.

Het optreden van de fotograaf des vaderlands, Jan Dirk van de Burg, zorgde voor veel hilariteit. Maar ook de ogenschijnlijke serieuze wetenschappelijke lezingen zorgden met regelmaat voor een humoristische insteek.

De dagvoorzitter Sacha de Boer wist het publiek zelf aan het einde van de dag nog smakelijk te vermaken toen ze vertelde van haar avontuur op een op hol geslagen honden slee, toen ze probeerde uit te beelden door op haar knieën op een tafel gepaard met een geprojecteerde foto, een beeld gaf hoe dat er uit gezien had.

Bezoekers van het symposium gingen voldaan en tevreden naar huis.

Lees hier een uitgebreid verslag met foto’s van Ben Tangena, organisator van het symposium.

Presentatie van Sacha de Boer (foto Henk-Jan Hoogenberk)