Clubwedstrijd 2022 gewonnen door Kuno Jansen

De jaarlijkse clubwedstrijd werd dit jaar gejureerd door Jan Nabuurs (www.jannabuurs.nl). Jan is mentor/coach bij de fotobond. Voorafgaande aan de wedstrijd gaf hij een interessante presentatie over zijn werk als mentor. Hoe krijg je inspiratie? Hoe ontplooi je je creativiteit? Hoe plan je het maken van een foto? Bekijk het eens van de andere kant. Draai het eens om. Zijn tips werden geïllustreerd met heel veel fraaie foto’s.

Voor de clubwedstrijd had Jan een opdracht bedacht die heel goed bij zijn presentatie past. Zoek een foto van een bekende fotograaf of een schilderij van een bekende schilder en gebruik dit als inspiratie voor het maken van een foto. Er waren in totaal 19 inzendingen. De derde plaats werd gedeeld door Henriëtte van der Linden met als inspiratie een foto van Rineke Dijkstra en Joost Wensveen met een foto geïnspireerd op een foto van Erwin Olaf. De tweede plek was voor Annemarie Andela met een foto gebaseerd op het werk van Gustav Klimt. En de winnaar van de clubwedstrijd dit jaar was Kuno Jansen. Hij had een foto van Joost Wensveen als inspiratiebron.

De winnaars van de clubwedstrijd 2022:

1e plek: Kuno Jansen

2e plek: Annemarie Andela

3e plek: Henriëtte van der Linden en Joost Wensveen