Tentoonstelling: De veelzijdigheid van de LAFV

Van 5 november 2021 tot en met 28 januari 2022 is in revalidatiecentrum Basalt aan de Wassenaarseweg in Leiden de tentoonstelling “De veelzijdigheid van de LAFV” te zien.

Veel leden uit de verschillende werkgroepen van de LAFV hebben aan deze tentoonstelling meegewerkt.  In deze expositie treft u een overzicht van fotoproducties van de verschillende LAFV-werkgroepen en foto’s ingebracht door LAFV leden zelf.

Het grootste deel van de getoonde foto’s heeft als thema; “The Pilgrimfathers”. Veel historische plekken in Leiden herinneren nog aan de aanwezigheid van de Pilgrims zoals de Pieterskerk, de Boisotkade en het Pilgrimmuseum aan de Beschuitsteeg. De portretgroep is met een aantal modellen het Pilgrimmuseum in gegaan om alledaagse gebeurtenissen uit die tijd vast te leggen.

Een ander deel van de getoonde foto’s komt van de natuurwerkgroep. De thema’s waar de natuurgroep mee gewerkt heeft zijn dit keer ijs, voeding en baltsende en parende dieren.

Een van de LAFV- fotografen gaat regelmatig fotograferen in park Cronesteyn. In het water tussen het riet tref je soms een moeder fuut aan met haar jongen of een witte reiger die overvliegt of een aalscholver die net probeert te landen in het water.

Ook is er een verzameling foto’s met als thema boeken. Individuele LAFV-fotografen zijn op hun eigen creatieve manier bezig geweest om het thema boeken in beeld te brengen. Voor de een is

 het een droomwereld waarin je in een verhaal kan verdwalen en voor de ander geeft het papieren boek het uitgangspunt.

Als laatste thema kan de Stedelijke Verkenning genoemd worden. Een van deze stedelijke verkenningen is in Dortmund (Zeche Zollern) geweest en hierbij is een oude kolenmijn gefotografeerd.

De volgende fotografen hebben meegewerkt aan deze expositie: Jannie de Groot, Cor Slegtenhorst, Piet van der Star, Roberto Donadio, Henk Aschman, Kuno Jansen, Femmy de Bart, Marijke de Jong, Marcel Schikhof, Mevon de Jong, Carolina D’Andrea, Cynthia van der Brugge (Postuum), Henk-Jan Hoogenberk, Helene Roelofs, Jowan Zonneveld, Boudewijn Swanenburg, Wout van der Slikke, Evert-Jan Westera, Hannelore Maier en Liesbeth Schmidt.