LAFV-eregalerij 2020 in voormalige V&D-etalages

In 2020 behaalde de LAFV maar liefst de tweede plaats in de landelijke Bondsfotowedstrijd. Deze foto’s worden nu voor het eerst geëxposeerd, dag en nacht zichtbaar voor iedereen in de grote etalages van het voormalige V&D gebouw (nu de Action) aan de Maarsmansteeg. Een ware eregalerij!

© Theo van Elsen

De Bondsfotowedstrijd is een landelijke wedstrijd voor fotoclubs, waarbij iedere club 10 foto’s afvaardigt. In totaal deden 151 clubs mee. Onze inzending leverde 2 zilveren ‘stickers’ op (voor Henk Aschman en Joost Wensveen), en 3 bronzen (voor Marijke de Jong en 2x voor Fer Kaptein). 
We hadden onze clubeer hoog te houden. De LAFV scoort al een aantal jaar goed en in 2019 waren we al landelijk 3e geworden. Momenteel lopen de voorbereidingen voor de editie van 2021. In 2022 bestaat de LAFV 100 jaar. Het zou natuurlijk prachtig zijn als dat ook in andere zin een kroonjaar wordt.

De ‘Eregalerij’ aan de Maarsmansteeg omvat naast de 10 winnende foto’s ook de overige foto’s van de zogenaamde voorselectie voor de Bondsfotowedstrijd. Dit betreft in totaal 20 foto’s, die door onze wedstrijdcommissie uit alle inzendingen van de leden worden geselecteerd. Hiervan worden er uiteindelijk door de leden 10 daadwerkelijk afgevaardigd naar de wedstrijd, maar het puntenverschil is vaak klein. Het laatste deel van de maar liefst 30 strekkende meter expositieruimte wordt o.a. gevuld met enkele foto’s van nieuwe leden.

De expositie is mogelijk gemaakt door a.s.r. real estate en Action. 

Deelnemende fotografen:
Boudewijn Swanenburg, Erling Kristiansen, Evert Jan Westera, Femmy de Bart, Fer Kaptein, Hannelore Maier, Henk Aschman, Joost Wensveen, Kevin Kempf, Liesbeth Schmidt, Marijke de Jong, Paula van Ommen, Piet van der Star, Theo van Elsen, Wout van der Slikke, Cynthia van der Brugge, Fred Bovee, Henriëtte van der Linden, Hilde van Dijk, Ineke de Wit, Jan Pieter Lotter Homan, Kees de Jong, Mevon de Jong.

Klik hier om de digitale expositie in een apart venster te openen.