Fotografische fruitmand op Rhijnhof

© Cynthia van der Brugge
© Cynthia van der Brugge

Terwijl wij zelf het afgelopen half jaar in een gedeeltelijke lockdown zaten, groeide de natuur lustig door. Dankzij het zonnige weer en zonder de mens als storende factor leken bloemen en planten, bomen en struiken te floreren als nooit tevoren. Daar plukken we nu de vruchten van.
Ook de LAFV heeft de oogst binnengehaald en hiervan een fotografische fruitmand samengesteld. De resulterende expositie is komende maanden te zien in het Theehuis op Begraafplaats Rhijnhof.

Vruchten hebben van nature een grote aantrekkingskracht. Met hun geur en kleur bieden ze zich op een presenteerblaadje aan aan vogels en andere dieren. Ook voor fotografen vormen ze een aantrekkelijk object, niet alleen vanwege hun kleur, maar ook vanwege hun vaak bijzondere vorm. Bovendien wordt aan vruchten veelal een zinnebeeldige betekenis gehecht, zoals overvloed of vergankelijkheid.

De foto’s in deze expositie tonen vruchten die in hun volle glorie aan de boom hangen of op het punt staan om verorberd te worden. Op andere foto’s zijn de vruchten geplukt en door de fotograaf tot een stilleven gearrangeerd. Maar let op, je kunt niet zomaar overal je tanden in zetten …

Deelnemende fotografen:
Helene Roelofs, Jowan Zonneveld, Yu Hua Yeh, Piet van der Star en Cynthia van der Brugge.

Fotografische fruitmand op Rhijnhof
1 okt – eind nov 2020
Theehuis Veldheim
Laan te Rhijnhof 4