13 bewerkingen van één foto

© Kees de Jong

LAFV-er Kees de Jong liet begin februari op de club een urbex-foto van de machinefabriek van de Klöckner-Humboldt-Deutz AG in Keulen zien. Ter plekke ontstond een leuke discussie over alternatieve bewerkingen van deze foto, zodat besloten werd het originele raw-bestand beschikbaar te stellen. Wie wilde, kon zich uitleven en zijn eigen bewerking maken.
Door de Coronacrisis ietwat verlaat, zijn nu de resultaten beschikbaar.

Kees gaat fotografisch door het leven als ‘uXplorer Unlimited’. Als doorgewinterde urban explorer fotografeert hij verlaten panden, veelal oude fabrieksgebouwen in België en Duitsland. Veel foto’s zijn te zien op zijn website. De foto in kwestie, een doorkijkje vanuit het kantoor op de werkplaatshallen, maakte hij al in 2015. Inmiddels kun je deze foto niet meer maken; het terrein wordt herbestemd – deels gesloopt en deels gerestaureerd.

9 leden deden mee aan de challenge en leverden in totaal 13 bewerkingen. 
Gevraagd naar zijn voorkeur, geeft Kees aan dat de bewerking van Boudewijn Swanenburg zijn favoriet is, gevolgd door de (snelle) bewerking van Henk Aschman. Een bijzondere vermelding krijgt de creatieve uitspatting van Cor Slegtenhorst, hoewel deze bewerking niet helemaal is afgerond.