Een andere kijk op architectuur

© Hannelore Maier

Architectuur is kunst, en architectuurfotografie is dat ook.
De LAFV toont van 4 maart tot eind april in de Stadsgehoorzaal (Foyer Aalmarkt) een reeks strakke, maar soms ook speelse foto’s van bouwkundige objecten vanuit bijzonder perspectief.

Spannende vormen, mooie lijnen, speelse elementen … Niet alle gebouwen zijn hoogstandjes, maar de architectuurfotograaf draait er net zo lang omheen tot hij de interessantste hoek of mooiste lichtval heeft gevonden.

De insteek van de getoonde foto’s is een kunstzinnig en niet zo zeer een registratief beeld. Het gaat om de eigen inbreng van de fotograaf. Op die manier ontstaat een beeld dat geheel abstract kan zijn, maar soms ook heel herkenbaar – of toch niet helemaal.

De LAFV heeft een enthousiaste groep architectuurfotografen, die zich bij gezamenlijke excursies of eigen stedentrips in binnen- en buitenland helemaal uitleven op de lokale stedenbouw.

Deelnemende fotografen:
Roberto Donadio, Astrid van Dijk, Marijke de Jong, Hans Geluk, Cynthia van der Brugge, Boudewijn Swanenburg, Ineke de Wit, Henk-Jan Hoogenberk, Hannelore Maier en Wim van Oordt.

Een andere kijk op architectuur
4 maart – eind april 2020 
Stadsgehoorzaal, Foyer Aalmarktzaal
Ingang: Breestraat 60