Op naar de Kerst: Expositie Leidse Winter Wonder Weken

© Henk-Jan Hoogenberk

Tijdens de Winter Wonder Weken 2018 waren er in Leiden tal van activiteiten in Kerstsfeer te beleven. De Drijvende Kerstmarkt en Schaatsbaan zijn inmiddels een begrip, maar dit keer werd het evenement uitgebreid met o.a. Leiden Lumière, Winterverhalen en de Rotary Santa Run.
De LAFV verzamelde de foto’s van haar leden en brengt de evenementen nu bijeen in een expositie in de Aalmarktfoyer van de Stadsgehoorzaal. Zo komen we alvast in de afeer voor Kerst. De expositie is te zien tot eind van het jaar.

Leiden Lumière in de Hooglandse Kerk was het aftrap-evenement, met een openingsspeech van de wethouder, een dienst met muziek en een bijzondere lichtprojectie van Het Blauwe Uur. Je kon een kerstbal knutselen voor een dierbare en buiten in Joris’ Kerstboom hangen, nadat de lichtjes officieel ontstoken waren. In het weekend van 15/16 december werd het Pieterskerkkwartier ondergedompeld in Victoriaanse sfeer van A Christmas Carol van Charles Dickens. Straatartiesten lieten het verhaal van Scrooge van 1850 tot leven komen. Er wappert wasgoed te drogen tussen de huizen, een lijkwagen ratelt voorbij, er wordt iets omgeroepen en de brandweer redt een vrouw uit een rokend pand. Tijdens de Rotary Santa Run werd Leiden overspoeld met kerstmannen/vrouwen, die meededen aan de Run voor het goede doel.

De deelnemende fotografen zijn:
Femmy de Bart, Jannie de Groot, Bert van de Ven, Marion Rot, Marcel Schikhof, Hannelore Maier, Henk-Jan Hoogenberk, Yu Hua Yeh.