Toerisme in Leiden

© Hannelore Maier

Leiden trekt steeds meer toeristen. Een leuk onderwerp voor een fotoserie, dacht de LAFV. Zodoende trokken 6 fotografen deze zomer de stad in om toeristen te spotten. Het resultaat hiervan is de komende maanden te zien bij een dubbelexpositie in het Stadhuis (kleurenfoto’s) en Café van Engelen (zwartwitfoto’s).

Sommige toeristen voldoen helemaal aan het standaard signalement, gewapend met rolkoffers, selfiesticks of plattegronden. Anderen zijn wellicht toerist in eigen land of zelfs eigen stad. Maar allemaal genieten ze van de Leidse bezienswaardigheden, de wateren en het wisselende Hollandse weer. Veelal zijn met beeldbewerkingssoftware nog laatste accenten en effecten toegevoegd om het beeld te vervolmaken.

Deelnemende fotografen:
Femmy de Bart, Yu Yeh, Hannelore Maier, Jannie de Groot, Marcel Schikhof, Willem van der Kleij.

Toerisme in Leiden (dubbeltentoonstelling)
4 november – 31 december 2019
Zwart-wit-serie: Café van Engelen (1e verdieping)
Kleurenserie: Stadhuis, Foyer Burgerzaken (grote vitrine)