Abstracte natuur op Rhijnhof

De natuur is van zichzelf al prachtig, maar als je een beetje afstand neemt, komen er andere interessante vormen en structuren tevoorschijn. De LAFV laat in een expositie in het theehuis op Rhijnhof zien waar dit zoal toe kan leiden. De expositie is tot eind van het jaar te zien.

© Boudewijn Swanenburg

Dat afstand nemen is vooral figuurlijk. Een belangrijke manier om abstractie te bereiken is namelijk juist om in te zoomen op de eenvoud van de vormen. Op andere foto’s is voor dit doel beweging gebruikt en is de natuur gereduceerd tot een impressionistisch beeld, waarop het onderwerp niet altijd meer te herkennen valt. Eén fotograaf geeft zich bijzonder veel moeite om tot abstracte beelden te komen en stapelt bovenop het inzoomen nog diverse technieken die de digitale donkere kamer te bieden heeft, waardoor een compleet nieuw kunstwerk ontstaat.

Exposerende fotografen:
Boudewijn Swanenburg, Cynthia van der Brugge, Henk-Jan Hoogenberk, Klaas Zandvliet, Paula van Ommen, Wout van der Slikke, Wim van Oordt, Yu Hua Yeh.

Foto-expositie Abstracte natuur
1 november – eind december 2019
Theehuis Veldheim
Laan te Rhijnhof 4