Turnfoto’s van Liesbeth Schmidt

© Liesbeth Schmidt

In het Stadhuis is de komende 2 maanden een solo van LAFV-fotografe Liesbeth Schmidt met een serie turnfoto’s. De foto’s laten zien dat bij turnen veel kracht, lenigheid en lef komt kijken. Bovendien heeft het ook een showelement in zich, waardoor het een mooi schouwspel biedt.

De foto’s geven een beeld van enkele van de verschillende disciplines binnen Gymsport Leiden: dames- en herenturnen, ritmische gymnastiek, acrogym, freerunning en kleutergym. Deze vereniging is drie jaar geleden ontstaan door een fusie van de verschillende gymnastiekverenigingen uit Leiden en is nu uitgegroeid tot de grootste sportvereniging in Leiden.

Zelf heeft Liesbeth in haar jeugdjaren ook de turnsport beoefend en is op latere leeftijd weer begonnen. Inmiddels is ze op haar vijftigste wederom gestopt, maar omdat ze niet uitgekeken raakt op het turnen, combineert ze nu beide hobby’s in haar fotografie.

Turnfoto’s van Liesbeth Schmidt
9 sept – 31 okt
Stadhuis (Foyer Burgerzaken)