Dubbeltentoonstelling Leidse Rembrandt Dagen

© Liesbeth Schmidt

In het weekend van 13 en 14 juli werden bezoekers aan de Leidse Pieterswijk meegenomen naar het Leiden van Rembrandt van Rijn, die 350 jaar geleden stierf. De LAFV heeft die dagen gefotografeerd en wijdt hieraan nu een dubbeltentoonstelling in Café Van Engelen en het Stadhuis.

In de wijk rond de Pieterskerk werd een groot historisch theater opgevoerd, waarin allerlei scenes uit het leven van Rembrandt werden nagespeeld: beroemde schilderijen, de plaatsen waar hij leerde en woonde, het leven om hem heen. De hele wijk was door 300 acteurs en figuranten omgetoverd tot het Leiden van de 17e eeuw.

Voor de fotografen van de LAFV was dit de gelegenheid om een weekend lang te fotograferen. Er werden tientallen portretten, schilderijen, scenes en straattonelen vastgelegd. In de expositie in Café Van Engelen hangen vanaf 20 augustus 7 zwart-wit foto’s; in het Leidse Stadhuis is vanaf 9 september een kleurenserie te zien. We hopen met deze foto’s de sfeer van de Leidse Rembrandt Dagen te kunnen delen.

Deelnemende fotografen:
Henk Aschman, Femmy de Bart, Ine de Bock, Eelke de Boer, Fred Bruin, Hannelore Maier, Henk-Jan Hoogenberk, Rob Oudshoorn, Marcel Schikhof, Liesbeth Schmidt, Willem van der Graaf.

Dubbeltentoonstelling:
De Leidse Rembrandt Dagen