Expositie ‘In het licht van Rembrandt’ in stijl geopend

Een bont gezelschap van fotografen, modellen en geïnteresseerden stroomt zaterdagochtend 6 juli tegen 11 uur de bibliotheek aan de Nieuwstraat binnen. binnen. Even later verschijnt een kleurrijke stoet van figuranten die zo uit een schilderij van Rembrandt lijken te zijn gestapt.

© Andor Kranenburg

Na een kort welkomstwoord door LAFV-voorzitter Marcel Schikhof, opent Tjeerd Scheffer, initiatiefnemer van de Leidse Rembrandt Dagen, de tentoonstelling. De gasten waaieren uit over de oude patio van de bibliotheek. Bij de oude trap aan het einde wordt door medefotograaf Andor Kranenburg een groepsportret van de figuranten en deelnemende fotografen gemaakt. Daarna worden de Rembrandtfoto’s verder bewonderd en een welkomstdrankje genuttigd om de opening te vieren.

Leidsch Dagblad, 10 juli 2019