Clubwedstrijd gewonnen door Wout van der Slikke

De jaarlijkse Clubwedstrijd telde maar liefst 34 inzendingen en het niveau was hoog. Een flinke uitdaging dus voor Patricia Nauta, die de jurering verzorgde. Te meer nog daar het onderwerp van de foto’s geheel vrij was. Onder de inzendingen waren natuurfoto’s, vormenstudies, portretten, gelukstreffers, maar ook conceptueel werk. 

Na de bespreking van de 34 foto’s, maakte Patricia haar top-3 bekend. De winnaar is Wout van der Slikke met deze foto van een muziekkorps in de optocht van het bloemencorso.

© Wout van der Slikke

Wat deze foto volgens Patricia zo interessant maakt, is de reactie van de (Australische!) muzikanten op deze onverwachte weersomstandigheden. Je ziet een mengeling van reacties. Het is eigenlijk niet fijn, maar de meesten zien er de lol ook wel van in. Wout vertelt dat hij er met buitenlandse vrienden was. De optocht kwam net voorbij toen de dreigende lucht plaats maakte voor een enorme hagelbui. De strepen van de hagel staken mooi af tegen de donkere tenues. Toen hij ook nog de gezichtsuitdrukkingen van het korps zag, pakte hij snel weer zijn camera.

De andere 2 foto’s in de top 3 waren die van Joost Wensveen en Cynthia van der Brugge (volgorde is niet bekend gemaakt). Die van Joost om het minitieus uitgewerkte concept, en die van Cynthia om het verhaaltje dat uit deze straatfoto spreekt.
Allemaal gefeliciteerd!

© Joost Wensveen
© Cynthia van der Brugge