Leidse Jazzweek 2019 in beeld

© Yu Hua Yeh (Wouter Kiers Band)

Van 21 t/m 27 januari was het in Leiden weer Jazz wat de klok sloeg, en zo ook voor de LAFV. Een selectie van de oogst van dit jaar is tot eind mei te zien in de Aalmarktfoyer van de Stadsgehoorzaal.

De Leidse Blues- & Jazzweek geeft altijd een bijzondere sfeer in de stad, met concerten en optredens in de Hooglandse kerk en tientallen kroegen in de binnenstad. Onze fotografen proberen dit evenement al jaren lang met passie voor muziek en fotografie in beelden te vangen. Geen sinecure, gezien de vaak krappe ruimte en lastige lichtomstandigheden. 

De geëxposeerde foto’s zijn slechts een kleine greep uit de vele opnames die de fotografen in deze week gemaakt hebben. Er zijn foto’s geselecteerd van o.a. Spieker Baars Blues Band, Wouter Kiers, Licks and Brains, Bart Wirtz Band en vele anderen. De locaties waren naast de Hooglandse Kerk, onder meer café De Twee Spieghels, De Bontekoe, Meneer Jansen, Grand Café De Burgt en Jantje van Leiden en de Uyl van Hoogland. Er is gekozen voor zwart-wit, omdat daarmee de sfeer van de jazz goed weergegeven kan worden.

De fotografen die nu hier exposeren zijn:
Bert van de Ven, Bram van den Berg, Hannelore Maier, Hans Geluk, Joost Wensveen, Jos Wolthaus, Marcel Schikhof, Pauline Seijffert, Rob Oudshoorn, Simon Duindam, Willem van der Graaf en Yu Hua Yeh.

Leidse Jazzweek 2019 in beeld
26 maart – eind mei 2019
Stadsgehoorzaal (Aalmarktfoyer)