Molens in Leiden

© Hannelore Maier

De omgeving rond Molen De Valk is de afgelopen jaren flink onder handen genomen, waardoor deze een nog imposantere plek in het straatbeeld heeft gekregen. Een aantal LAFV-fotografen was onder de indruk en besloot te gaan kijken hoe de verschillende molens in Leiden erbij staan, en deze op creatieve wijze vast te leggen.
De resultaten van deze beschouwing zijn tot 15 januari te zien in de Stadsgehoorzaal (Foyer Aalmarktzaal). 

Van de tientallen molens die Leiden vroeger rijk was, zijn er vandaag de dag nog negen over, twee in de binnenstad en zeven aan de randen. Qua bouwwijze zijn deze heel divers: één standaardmolen, twee wipmolens, vier ronde stenen molens (grondzeilers en een stellingmolen) en twee op een schuur gebouwde achtkantige molens

Koren op de molen dus voor de fotografen! In de afgelopen warme zomer zijn zij op pad geweest om hun blik op de molens vast te leggen. In deze expositie een vrije interpretatie van de Molen De Put, De Valk, De Heesterboom, de Rodenburgermolen en de Stadsmolen Gooimeerlaan.

Fotografen:
Henk-Jan Hoogenberk, Hannelore Maier, Bojana Jokanovic, Henk Aschman, Jannie de Groot, Femmy de Bart.

Molens in Leiden
13 november 2018 – 15 januari 2019 
Stadsgehoorzaal, Foyer Aalmarktzaal
Ingang: Breestraat 60