Terugblik op Sail Leiden

© Femmy de Bart

Afgelopen zomer kwamen ongeveer 200 historische werkschepen naar de kades van onze stad voor Sail Leiden. Vanzelfsprekend was de LAFV van de partij om dit schouwspel en de activiteiten eromheen vast te leggen. Inmiddels zijn de vele honderden foto’s uitgezocht en is een expositie samengesteld. Deze is van 1 december tot eind januari te zien in de hal van het Stadhuis.

Sail Leiden, dat plaatsvond van 27 t/m 29 juli, was georganiseerd door de Historische Haven van Leiden en de Vereniging Het Historisch Bedrijfsvaartuig. Deze vereniging heeft tot doel om bedrijfsvaartuigen van 50 jaar en ouder en die gemaakt zijn in Nederland te behouden voor de toekomst. Veel van de schepen konden worden bezocht tijdens dit evenement. Bovendien waren er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een openluchtbioscoop vanaf het water, diverse nautische markten, visrokerijen, shanty-koren, historische ambachten etc.

De organisatie had de LAFV benaderd met het verzoek om het evenement vast te leggen, zodat zij Facebook en de website konden voorzien van actueel beeldmateriaal. Daarnaast is het natuurlijk een feest als fotograaf om zo’n happening vast te leggen. Gedurende het hele weekend zijn daarom wel 13 fotografen op pad geweest. De foto’s geven een kleine impressie van wat hun zoal in het oog sprong.

Deelnemende fotografen:
Henk Aschman, Henk-Jan Hoogenberk, Jannie de Groot, Cynthia van der Brugge, Paula van Ommen, Piet van der Star, Shanka Abeysekera, Willem van der Graaf, Wim van Oordt, Yu Hua Yeh, Simon Duindam, Bojana Jokanovic en Femmy de Bart.

Terugblik op Sail Leiden
1 december 2018 – eind januari 2019
Stadhuis, Foyer Burgerzaken