Verhalende foto’s bepalen Clubwedstrijd 2018

Cynthia van der Brugge is door Hester den Boer uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse LAFV Clubwedstrijd met een nostalgische foto van landarbeiders op een hyacintenveld in de ochtendmist. De nummers 2 en 3 waren respectievelijk Marijke de Jong met een tafereel van een kat en 2 vogels onder een viaduct, en Ton van der Valk met een vanuit Spanje ingezonden straatbeeld.

Bij het bespreken van de foto’s sprak Hester een voorkeur voor verhalende foto’s uit. Foto’s waarbij contact ontstaat, in tegenstelling tot foto’s die ‘candid’ met een telelens gemaakt zijn. 

De Clubwedstrijd telde dit jaar 22 inzendingen. Aan de leden was gevraagd aansluiting te zoeken bij het genre waarin Hester zelf thuis is, de journalistieke fotografie. Ze heeft journalistieke reizen naar vele landen gemaakt, waarover ze fotografische en geschreven reportages maakte. Op de Clubavond zelf presenteerde ze voor de pauze haar eigen werk en vertelde uitgebreid over haar projecten in Rusland. Deze zijn gebundeld op het online platform Moeder Rusland: kleine verhalen uit een grootmacht

De prijs voor de winnaar was een fles wijn. Was het een wisselbokaal geweest dan had zij hem kunnen houden, want vorig jaar werd de wedstrijd eveneens door Cynthia gewonnen.