Welkom in Leiden, Witamy w Leiden! Bezoek van Partnerstad Toruń

© Hannelore Maier

In juni 2017 bracht een groep inwoners van de Poolse stad Toruń een bezoek aan Leiden in het kader van de jaarlijkse stedenband-uitwisseling. Een groepje fotografen van de LAFV deed vanuit Leiden mee en heeft het bezoek fotografisch vastgelegd. Een selectie van de foto’s is van 29 mei tot 7 juli te zien in het Stadhuis. 

Op woensdagavond 7 juni kwam een bus vanuit Toruń in Leiden aan. Het gezelschap werd gevormd door een zwemclub, een bridgevereniging, muziekgroep Half Light, een beiaardier en een groep fotografen van de fotoclub uit Toruń. 

De LAFV-fotografen hebben een aantal activiteiten van het bezoek gefotografeerd. Zo zijn er foto’s gemaakt bij de fotografenstadswandeling, het boottochtje, een muzikaal optreden op de Haagweg, een uitje naar de Tweede Maasvlakte en het concert van de beiaardier. Ook zijn er straatfoto’s gemaakt.

Van 30 mei – 2 juni 2018 brengt een groep uit Toruń opnieuw een bezoek aan Leiden. Dit jaar voor de dertigste keer! 
Witamy w Leiden! Welkom in Leiden!

Fotografen:
Yu Hua Yeh, Hannelore Maier, Henk-Jan Hoogenberk, Bojana Jokanovic, Piet van der Star en Evert-Jan Westera.

Informatie over de Stedenband Leiden-Torun: http://www.leiden-torun.eu/

Welkom in Leiden, Witamy w Leiden!
Bezoek van Partnerstad Toruń

29 mei – 7 juli
Stadhuis, Foyer Burgerzaken (grote vitrine)