De ‘Miniworld’ van Femmy de Bart

© Femmy de Bart

Van 17 mei – 7 juli is in het Stadhuis de tentoonstelling Miniworld van Femmy de Bart te zien. Op de foto’s combineert zij voorwerpen uit het dagelijks leven met miniatuurfiguurtjes om zo een vervreemdende wereld te creëren.

De foto’s zijn gemaakt voor een zogenaamde Thema-opdracht van de LAFV, waarbij de leden worden uitgedaagd om verrassende foto’s rond een aangekondigd thema te maken. Iedere 2 maanden is er een nieuwe opdracht en er mogen alleen in dat tijdsbestek gemaakte foto’s worden ingeleverd

De miniatuurfiguren zijn zo’n 2 centimeter groot en bedoeld voor  modelspoorbanen. Femmy had er al een paar, maar heeft er speciaal voor dit project een aantal bij gekocht om creatieve foto’s te maken. De stillevens zijn opgebouwd in een portable fotostudio, waardoor het licht nauwkeurig ingesteld kon worden.

Miniworld – Foto’s van Femmy de Bart
17 mei – 7 juli
Stadhuis, Foyer Burgerzaken (kleine vitrine)