Huisnummer 95: Raad de straat!

Huisnummer 95 – maar van welke straat?

De Leidse Amateur Fotografen Vereniging bestaat dit jaar 95 jaar. Een aantal fotografen van de LAFV heeft daarom een serie foto’s van Leidse huizen met huisnummer 95 gemaakt. Hiervan is tot medio december een kleine tentoonstelling in het Stadhuis te zien, maar bovendien is er een publiekswedstrijd aan gekoppeld: Raad de straat!
Wie de meeste straatnamen raadt, wint een fotoshoot door een LAFV-fotograaf. De foto’s zijn ook te zien op deze website en onze Facebookpagina

De fotografie, maar ook de stad is in deze 95 jaar veel veranderd. Denk bijvoorbeeld aan sloop, stadsvernieuwing en uitbreidingen, maar ook de verschillende bouwstijlen door de jaren heen. De 20 foto’s bestrijken zelfs een langere periode, aangezien sommige huizen al in eerdere eeuwen zijn gebouwd. Een adres geven we vast cadeau: Die lastige eerste foto is de Kanaalweg.

De te winnen fotoshoot kan plaatsvinden in een studio, maar ook op locatie (binnen Leiden). Je kunt zelf op de foto gaan, met je familie, je huisdier etc. Of je gebruikt de shoot om nu eindelijk eens die mooie foto van je eigen huis te maken!

Dus fiets door de stad met deze foto’s op je mobiel, of ga thuis op de bank met Google Streetview aan de slag!
Stuur je antwoorden in vóór 31 december 2017 aan prijsvraag@lafv.nl. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en de uitslag verschijnt op onze website en Facebookpagina.

Fotografen:
Henk Aschman, Femmy de Bart, Jannie de Groot-Rietdijk, Yu Hua Yeh, Marcel Schikhof, Bert van de Ven, Minke Vorstenbosch, Birgid Zaaijer.

Huisnummer 95: Raad de Straat!
1 november – medio december 2017
Stadhuis, Ingang Burgerzaken