Bianca van der Werf jureert gevarieerde Clubwedstrijd

Ieder jaar vindt op een van de laatste clubavonden van het seizoen de LAFV-Clubwedstrijd plaats. Dit keer werd de wedstrijd gejureerd door fine art fotografe Bianca van der Werf. Haar veelomvattende eigen presentatie en de 17 ingeleverde foto’s voor de wedstrijd, zorgden voor een lange, afwisselende en leerzame avond. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Cynthia van der Brugge, op de hielen gezeten door Joost Wensveen en Helene Roelofs.

Bianca van der Werf werkt sinds 2005 als zelfstandig fotograaf, na eerder als kunstschilder en tekenaar gewerkt te hebben. Haar foto’s worden gekenmerkt door een zekere rauwheid en verval, waarvan een eigen schoonheid uitgaat. Roepen ze op het eerste gezicht nog spanning op, bij nadere bestudering stralen ze een warme sfeer uit. Bij haar presentatie toonde ze een veelheid aan werk. Reisfotografie, landschap, urbex, fine art portretten en recente experimenten met analoge technieken passeerden de revue, waarbij ze enthousiast vertelde over de totstandkoming.

Die veelzijdigheid was de reden haar als jurylid te vragen, opdat zoveel mogelijk leden zich aangesproken zouden voelen om een foto in te zenden voor de wedstrijd. Dat heeft gewerkt, want in tegenstelling tot de afgelopen magere jaren, waren er dit keer 17 zeer gevarieerde inzendingen in. Een aantal leden had zelfs speciaal voor deze gelegenheid nieuw werk gemaakt. Bianca ging uitgebreid in op alle foto’s en gaf complimenten en leerzame tips.

Na afloop maakte Bianca haar top 3 bekend. De 3e plaats kende zij toe aan Helene Roelofs met een lange sluitertijd-opname van een duikplank in zee bij het Ierse Galway. Bianca prees de verstilde, surrealistische sfeer van dit beeld. De 2e plaats was voor Joost Wensveen met een geënsceneerd beeld gemaakt in Huis Sonneveld in Rotterdam. Het beeld is erg goed verzorgd en brengt een gevoel van eenzaamheid over. Als winnaar koos Bianca het beeld van Cynthia van der Brugge van een spiegel in een donker bos, die een inkijkje lijkt te geven in een andere, lichte wereld. Bianca was verrast te horen dat dit geen photoshopwerk, maar een echte spiegel is.
Zo kwam er tegen 23 uur een einde aan een lange, maar interessante avond.