All that Jazz!

20-1_Spieker Baars Band_SimonDuindam
Spieker Baars Band door Simon Duindam

De LAFV exposeert van 11 april tot 6 juni met een serie Jazzfoto’s in de foyer van de Aalmarktzaal. Het gaat om foto’s van de 2 ‘winterjazz’-evenementen die Leiden rijk is: de aloude Leidse Blues- & Jazzweek (16 t/m 22 januari), met live muziek in kroegen, en het sinds 2015 bestaande Rhythm Groove & Bass (RGB) Festival, met de landelijk bekende Boonekamp Leiden Jazz Award en jazzconcerten in verschillende zalen (16 t/m 19 maart). De LAFV volgt de Leidse Jazzscene al vele jaren; ieder jaar weer genieten de fotografen van de uitdagende klus om de bijzondere sfeer in beelden te vangen.

De foto’s die nu geëxposeerd worden zijn slechts een kleine greep uit de vele beelden die de fotografen van beide evenementen gemaakt hebben. Uit de Jazzweek zijn foto’s geselecteerd van o.a. Spieker Baars Band, Ed Linger Trio en FLINK! Uit het RGB Festival is een verzameling foto’s te zien van Jazz in de (Kinder)Kamer, Funked Up, Chris Bergson enz. En uiteraard ontbreekt ook Marco Apicello niet, de winnaar van de Jazz Award.
Voor de expositie is gekozen voor zwart-wit, omdat daarmee de sfeer van de jazz goed is te verbeelden.

De fotografen die nu hier exposeren zijn:
André Koster, Bert van de Ven, Bram van den Berg, Cor de Feber, Hannelore Maier, Henk Aschman, Joost Wensveen, Marcel Schikhof, Paula van Ommen, Pauline Seijffert, Rolf Zoutendijk, Simon Duindam, Wim van der Graaf, Wouter Buysse en Yuhua Yeh.

Leidse Jazz 2017
11 april – 6 juni 2017
Stadsgehoorzaal, Foyer Aalmarktzaal
Ingang: Breestraat 60
Foyer geopend: 45 minuten voor aanvang voorstelling.