Driedubbele marathon

003-2-2015-05-17 BertvdV_MG_1057-b
© Bert van der Ven

Op 21 en 22 mei 2016 vindt de 26e Leidse Marathon plaats. Ter gelegenheid daarvan exposeert de LAFV op 3 verschillende plekken de foto’s die zij vorig jaar tijdens de 25e editie heeft gemaakt. Dankzij de door de organisatie verstrekte parcourskaarten en polsbandjes kon er op allerlei plekken worden gefotografeerd. De lenzen zijn in het bijzonder gericht op de vrijwilligers en medewerkers. Van dit onderwerp is een selectie te zien in Café van Engelen. Ook draait er een slideshow met o.a. een mooie zwart-wit reeks en foto’s van de Nightrun. In de Stadsgehoorzaal / Aalmarktzijde hangt een algemene reportage van de Marathon. Een eervolle plek, want hier worden op 21/22 mei de genodigden en speciale lopers ontvangen. In het Stadhuis tot slot wordt een kleine dwarsdoorsnede tentoongesteld.

 • Leiden Marathon 2015 – Vrijwilligers en Medewerkers
  10 mei – begin juli, Café van Engelen (souterrain).
  18 foto’s van 7 fotografen: Koos Davidse, Paula van Ommen, Nico Groen, Henk Aschman, Willem van der Kleij, Yu Hua Yeh en Jannie de Groot.
  Slideshow met foto’s van Marcel Schikhof en Henk Aschman.
 • 25e Leiden Marathon
  17 mei – 12 juli, Aalmarktzaal (Foyer)
  16 foto’s van 7 fotografen: Paula van Ommen, Nico Groen, Bert van de Ven, Henk Aschman, Bojana Jokanovic, Yu Hua Yeh en Jannie de Groot.
 • 25e Leiden Marathon
  10 mei – begin juni, Stadhuis (Atrium)
  6 foto’s van 5 fotografen: Henk Aschman, Bojana Jokanovic, Yu Hua Yeh, Willem van der Kleij en Jannie de Groot.