Kwetsbaarheid overwint

Noraly Oonk is pas een paar maanden lid van de LAFV, maar maakt een vliegende start. Het zelfportret dat zij instuurde voor de Fotobond-wedstrijd Foto Individueel behoort tot de beste 50 van 1165 inzendingen. Met 23 punten viel deze net buiten de ‘stickers’, maar is wel geselecteerd voor de expositie. Gefeliciteerd Noraly!
De jury vond de foto eruit springen vanwege de manier van kijken en de open blik, het eigenwijze brilmontuur en het rode haar. Het is geen flatterende foto, maar eerder een karakterportret.

Model-1105250-Noraly-Oonk

Dit is precies wat Noraly in de foto wilde leggen. Het is de eerste foto van een nieuwe serie ‘kwetsbare’ portretten. Noraly zegt op haar website: “Op het moment van het maken van de foto, was ik al 2,5 week met mijn gezondheid aan het klooien. Ik ben altijd ontzettend vrolijk, maar wilde mezelf juist op dit kwetsbare moment vastleggen. Ik heb een fotostudio gebouwd in mijn woonkamer en een groot raam gebruikt als verlichting. Het natuurlijke licht werkte best goed. Het enige obstakel zijn de reflecties in de brilglazen. Gelukkig heb ik die uiteindelijk ook goed kunnen krijgen.”

De expositie van de prijswinnende en overige geselecteerde foto’s zal op 3 plekken in het land te zien zijn, om te beginnen in Breda. De foto’s worden getoond als grote Dibond-prints, die na afloop van de expositie als tastbare herinnering aan de fotografen worden geschonken.

Foto Individueel bestaat uit 5 categorieën: Natuur, Architectuur, Model, Sport en een vrije categorie. De foto van Noraly dong mee in de categorie ‘Model’. Uit het Juryrapport: “Technisch veel prachtige, mooi belichte, vakmatig behoorlijk goed gemaakte foto’s van aardige nette mensen zagen wij voorbijkomen. Helaas straalden veel van deze foto’s niet iets extra’s uit. Soms was de relatie tussen het model en de omgeving volledig zoek. Gelukkig waren er ook een aantal krachtige, eigenwijze en vooral bijzondere portretten. Beelden van echte mensen, die boeiden en door hun omgeving of uitdrukking iets te vertellen hadden. Waarschijnlijk ook omdat er zoiets als een onderliggend thema voelbaar was, dat verder ging dan alleen een afbeelding van een onbekend persoon.”