Clubtentoonstelling ‘3 oktober’ in het Stadhuis

Het bekendste Leidse feest is al heel vaak gefotografeerd en ook in de agenda van veel LAFV-leden een vast agenda-item. Van ‘s-ochtends vroeg tot ‘s-avonds laat zijn er fotografen op pad om het feestgedruis vast te leggen. In de aanloop naar de viering van dit jaar heeft de LAFV een clubbrede expositie samengesteld, die van 8 september t/m 2 november in het Stadhuis te zien is.

De expositie bestaat uit 2 delen: Een serie foto’s van vorig jaar (in vitrines) en een serie met beelden uit de jaren 1992 – 2013 (op panelen in de hal).
De LAFV heeft jarenlang voor de 3 October Vereeniging gefotografeerd. Een vast groepje leden voerde deze opdracht jaarlijks met veel plezier uit en legde alle aspecten van het feest vast. Inmiddels fotograferen onze leden vooral voor het eigen plezier. De camera gaat samen met de familie mee naar de uitreiking van haring en wittebrood en de Optocht, en daarnaast lopen de fotografen ook apart een rondje over de Kermis en door de stad, om met een scherp oog en het nodige geduld het feestgedruis of juist momenten van verstilling vast te leggen.
Een kleine selectie uit de veelheid van beelden is nu de komende tijd te bekijken.

Fotografen van beide series:
Henk Aschman, Bram van den Berg, Eelke de Boer, Han de Bruin, Koos Davidse, Simon Duindam, Jannie de Groot, Henk-Jan Hoogenberk, Kira Janssen, Bojana Jokanovic, Marcel Schikhof, Pauline Seijffert, Cor Slegtenhorst, Wout van der Slikke, Boudewijn Swanenburg, Ton van der Valk, Joost Wensveen en Yu Hua Yeh.

3 oktober – Straatfotografie
8 september t/m 2 november 2015
Stadhuis (Burgerzaken)