Joost Wensveen wint Clubwedstrijd 2015

De 3 winnende foto's (c) Pauline Seiffert
De 3 winnende foto’s (Foto: Pauline Seijffert)

Maandag 22 juni heeft de LAFV het seizoen 2014-15 afgesloten met een clubwedstrijd. De traditie is dat deze wordt gejureerd door een gastspreker en dat was dit keer een duo: Ariane James en Peter Dellenbag van Fotogram. De wedstrijd had 24 mooie inzendingen. Na het juryberaad kwamen Joost Wensveen, Lex Uiterlinden en Koert Meijer als winnaars uit de bus (foto’s van links naar rechts).

De avond was begonnen met een presentatie over het vernieuwde Fotogram en haar cursus-aanbod. Hiermee werd de LAFV-ers – zowel beginners als gevorderden – een inkijkje geboden in de veelheid aan mogelijkheden om je verder te ontwikkelen als fotograaf. In de pauze werden de 24 wedstrijdfoto’s neergelegd en trok de jury zich terug.

De winnende foto van Joost Wensveen gaat over het thema ‘handhaving’ en is geïnspireerd op Corbijn’s Clint Eastwood. De foto van Lex Uiterlinden was bedoeld als lijnen-en-vormenspel met parasols, tot dat de langslopende dame in blauw het beeld ineens vervolmaakte. Koert Meijer bestempelt zichzelf als natuurfotograaf, maar valt nu tot zijn eigen verbazing al voor de 2e keer bij de clubwedstrijd in de prijzen met een ander genre. De foto van het reuzenrad kiende Koert zo uit dat de beweging van de verschillende attracties op de juiste manier in elkaar viel.

Al met al een mooie uitkomst van de clubwedstrijd en een waardige afsluiting van het seizoen.