Jazzfotografie in souterrain Café Van Engelen

BellaBlack-BertvanderVen klein
(c) Bert van de Ven

Het souterrain van Café Van Engelen verandert deze maand in een jazzkelder. De LAFV exposeert hier namelijk met Jazz in Leiden, foto´s van de Leidse Jazzweek 2014 met o.a. Wouter Kiers, Wouter Hamel, Sugar Boy & The Sinners, Bart Wirtz. Deze serie is nu voor het eerst in het openbaar te zien.

De LAFV heeft een lange traditie met het fotograferen van de Jazzweek. Hoewel de samenstelling van de groep door de jaren heen is veranderd en uitgebreid, draaien enkele leden draaien al zeker sinds begin jaren ‘90 mee.

De foto’s zijn gemaakt op locaties als de tot PopUp JazzClub omgebouwde Stadsgehoorzaal, de Hooglandse Kerk, de Schouwburg, Qbus en jazzcafé De Twee Spieghels. De lichtomstandigheden bij de optredens zijn vaak moeilijk en de ruimte op en rond het podium krap, zodat het voor de fotografen een flinke uitdaging is om de musici op karakteristieke wijze vast te leggen.

Jazz in Leiden is de 2e expositie bij Van Engelen. De LAFV toont hier in ieder geval tot het eind van het jaar haar werk, met iedere 6 tot 8 weken een andere serie. De huidige serie is tot 4 augustus te zien. De fotografen zijn: Bert van de Ven, Bram van den Berg, Han de Bruin, Henk Aschman, John van Schie, Jolien Schroot, Koos Davidse, Marcel Schikhof, Rolf Zoutendijk, Simon Duindam en Ton Prast.

Jazz in Leiden
9 juni – 4 augustus
Café van Engelen (souterrain), Nieuwe Rijn 1