Fotocorso: Onze fototentoonstelling komt naar u toe deze herfst!

Foto: PhotoshopimpressieDe LAFV is dit jaar bijzonder actief: Naast de reguliere tentoonstellingen, een verhuizing, de Gelukstentoonstelling en andere Fotoweek activiteiten, komt er binnenkort een nog tentoonstelling aan, en met een wel heel bijzondere vorm: een Fotocorso!
Op 25 en 26 oktober trekt een lint van 10 billboardfietsen met prachtige foto’s door de Leidse binnenstad, begeleid door de muzikale klanken van Jong K&G. Het publiek hoeft dus niet de expositie te bezoeken, de expositie komt naar het publiek! De foto’s zijn gemaakt door LAFV-leden en hebben deels een ‘Leids’ tintje.

VWW 2014Zoals de beste ideeën is ook dit uit nood geboren. Het is namelijk niet makkelijk om een betaalbare expositieruimte op een goed bezochte locatie te vinden. Zo rees het idee om met een mobiele tentoonstelling actief bekijks te trekken, en het ijzer te smeden als het heet is. 25-26 oktober is namelijk ook het Verrassend Winkelweekend met het thema Film en Fotografie, en bovendien is het Internationaal Fotofestival Leiden gaande. Met beide partners trekt de LAFV samen op zodat het een op en top fotografieweekend wordt!

Foto: Jeff VerdonkOp beide dagen trekt het fotocorso tussen 13.00 en 16.30 uur enkele keren door de winkelstraten van de Leidse binnenstad. Zie de route hieronder. Op een paar plekken blijft het corso stilstaan zodat het publiek de foto’s goed kan bekijken. Veel fotografen fietsen zelf mee in het corso en zullen zeker bereid zijn iets over hun foto te vertellen!

Route:
Beestenmarkt (start), Haarlemmerstraat, Hartebrugkerk (1e stop), Haarlemmerstraat, Hooglandse Kerkgracht, Nieuwstraat, Hooglandse Kerk (2e stop), Burgsteeg, Koornbrugsteeg (3e stop), Breestraat, Kort Rapenburg, Blauwpoortsbrug, Beestenmarkt (4e stop).

Route-fotocorso

Fotoverslag

Fotos door Boudewijn Swanenburg, Shanka Abeeyesekere en Henk Aschman.