Pop-up tentoonstelling met abstracte foto’s

1796505_597933896950976_1433357950_n
© Esther van de Laak

De Werkgroep Abstract heeft in korte tijd een tentoonstelling uit de grond gestampt. Een maand lang is de werkgroep te gast in de pop-up store van Groen Links op Breestraat 122. Met politiek heeft dit niets te maken, want de foto’s hebben alle kleuren. Het fotowerk bevindt zich in de etalage en binnen aan de rechterwand.

Abstract is de jongste loot aan de LAFV-boom. De leden verkennen het begrip ‘abstract’ in de fotografie en inspireren elkaar om anders te kijken en nieuwe technieken te gebruiken. Abstraheren betekent weglaten. Een keer per maand gaat de groep met een opdracht op pad op een alledaagse locatie in Leiden, maar de foto’s komen helemaal los van deze werkelijkheid. Naast de bijzondere ‘blik’ worden middelen als filters, lenzen, beweging, beeldbewerking en mobiele of juist analoge camera’s ingezet. Dit leidt tot verrassende resultaten die in deze expositie worden getoond. 

19 februari – 19 maart
Breestraat 122
Openingstijden: Maandag- t/m zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur.
Bij activiteiten zijn er soms extra openingstijden.

Aan deze tentoonstelling doen mee:

Jowan Zonneveld | Sandra de Vet | Boudewijn Swanenburg | Pauline Seijffert | Jolien Schroot | Wim van Oordt | Sophie Lampe | Esther van de Laak | Miranda Kaltner | Alice Houzer | Henk-Jan Hoogenberk | Nico Groen | Gerben Ferwerda | Han de Bruin | Andor Kranenburg | Cynthia van der Brugge |Martin Bergwerff | Met hartelijke dank aan Groen Links voor de gastvrijheid.