1922 en NU na tentoonstelling nu ook een kalender

Het project 1922 en NU, van de LAFV in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Leiden, heeft na de tentoonstelling in het RAP een 2e tastbaar resultaat gekregen. Op zaterdag 3 november is tijdens de 110e dies van de HVOL een kalender 2013 met foto’s uit dit project gepresenteerd. Ter gelegenheid hiervan was de tentoonstelling voor 1 dag overgebracht naar de Hooglandse Kerk. Dit was tevens de laatste dag dat de tentoonstelling te zien was.

De dies van de HVOL trok ca. 500 bezoekers. De tentoonstelling 1922 en NU trok veel bekijks en van de kalender werden meteen al 375 exemplaren verkocht.

1922 en NU is een initiatief van Jannie de Groot, actief bij beide verenigingen. Stadsbeelden van rond 1922 (het oprichtingsjaar van de LAFV) uit de Beeldbank van de HVOL werden gecombineerd met foto’s van diezelfde locaties gemaakt door LAFV-leden. Op die manier ontstonden 30 dubbelbeelden, waarvan er 12 een 2e leven op de kalender hebben gekregen.

De kalender is in een oplage van 1000 exemplaren verschenen bij Uitgeverij Ginkgo en voor € 6,50 te koop  bij Leidse boek- en sigarenwinkels en  het Visitor Centre Leiden.

Leidsch Dagblad, 3 november 2012