Portret van Henk Aschman wint wedstrijd 90-jarige Leidenaren van Leyden Academy

Mevrouw Lenie Baart door Henk Aschman

Zaterdag 10 november werd in het Poortgebouw de tentoonstelling 90-jarige Leidenaren geopend, in samenwerking met de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Daarbij werd tevens bekend gemaakt welk portret uit deze reeks het komende jaar dienst zal doen als ‘gezicht’ van de Leyden Academy. De winnaar is Henk Aschman met zijn portret van mevrouw Lenie Baart. Hoewel Henk dit project zelf heeft gecoördineerd, was hij hierover totaal in het ongewisse. Ook Lenie Baart was totaal verrast en zeer vereerd.

De jury voor deze wedstrijd bestond uit topfotografe Patricia Steurprof. dr. Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur van Leyden Academy, en Eugenie Polman, communicatiemanager van de Leyden Academy.

De openingshandeling van de tentoonstelling werd verricht door wethouder Roos van Gelderen. Er waren zo’n 200 aanwezigen (!), waaronder een flink aantal geportretteerden met familie, de fotografen en andere LAFV-leden. Daarnaast waren er 2 tv-ploegen (VPRO en Omroep MAX). De uitzending van VPRO’s Labyrint is te zien op 27 januari 2013 om 19.55 uur.

    

Leidsch Dagblad, 12 november 2012

  

2 antwoorden op “Portret van Henk Aschman wint wedstrijd 90-jarige Leidenaren van Leyden Academy”

Reacties zijn gesloten.