Zonder Passe-Partouts

De werkgroep Zonder Passe-Partouts (ZPP) is in het seizoen 2009/2010 opgericht door o.a. Andor Kranenburg. Het is een experimentele groep, die de grenzen van de fotografie opzoekt. Uitgangspunt is dat beelden een gevoel oproepen. Daarbij worden soms de traditionele kaders doorbroken. De naam van de werkgroep verwijst tevens naar de presentatiewijze, die allerlei vormen kan aannemen.

ZPP is vooral actief met het maken van ‘filmstills’ (geënsceneerde foto’s die een verhaal vertellen). Deze zijn de afgelopen jaren regelmatig geëxposeerd op het Leids Film Festival. De filmstills zijn echt groepswerk. Tijdens de fotosessies nemen we afwisselend de rol van fotograaf, regisseur of belichtingsdeskundige aan, en we acteren zelfs in elkaars foto’s. Zo maken we samen beelden die een individuele fotograaf nooit voor elkaar krijgt.

Wil je meedoen? Neem dan contact op met Andor Kranenburg.
Ook mensen die het leuk vinden om te acteren op onze foto’s zijn van harte welkom!